Yaşam

‘Bu Atıklar Kod Yazıyor’ Projesi 10 Dersliğe Ulaştı

Vodafone’un 5 yıl önce hayata geçirdiği “Bu Atık Kod Yazıyor” projesinde toplanan elektronik atıklar kodlama sınıfına dönüştürülmeye devam ediyor. Proje kapsamında Kahramanmaraş ve Hatay’da 2 kodlama sınıfı daha açılarak toplam 10 sınıfa ulaştı.

Daha sürdürülebilir bir dünya için çalışmalarına devam ediyor vodafoneelektronik atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla 5 yıl önce başlatıldı. “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesini ülke çapında yaygınlaştırmaya devam ediyor. Projeyle e-atıkları kodlama sınıflarına dönüştüren ve Mardin, Samsun, Adana, Gaziantep, Bingöl, Çanakkale, Uşak ve Bursa’da kodlama sınıfları açan Vodafone, bu illere Kahramanmaraş ve Hatay’ı da ekleyerek toplam sayıya ulaştı. 10. Sınıfulaşmış.

 

Vodafone Türkiye Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Hasan Süel,dedi ki:

“Amaç odaklı bir şirket olarak çevreden sorumlu olduğumuza inanıyoruz ve çevresel etkimizi en aza indirmek için çalışıyoruz. 2025 yılına kadar şebeke kaynaklı elektronik atıklarımızın %100’ünü yeniden kullanmayı, yeniden satmayı veya geri dönüştürmeyi hedefliyoruz. 2022-23 mali yılında faaliyetlerimiz sonucunda oluşan e-atıkların %99’unu geri kazanım ve geri kazanım yoluyla ekonomiye kazandırdık. geri dönüşüm. ‘Bu Atık Kod Yazıyor’ projesiyle e-atık topluyor ve bu atıkların lisanslı geri dönüşüm firması tarafından geri dönüştürülmesini sağlıyoruz. Geri dönüşümden elde edilen ekonomik gelirle de kodlama dersleri açıyoruz. Depremden etkilenen iller arasında yer alan Kahramanmaraş ve Hatay’da açtığımız yeni sınıflarla ülke genelinde toplam 10 sınıfa ulaştık. Vodafone olarak e-atıkları artı değere dönüştürerek hem toplumsal hem de çevresel etki yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

                                                                                                                                    

22 tondan fazla e-atık geri dönüştürüldü

Vodafone, eğitimi desteklemek ve e-atıkların çevresel etkilerini azaltmak hedeflerini birleştiren “Bu Atık Kodu Yazıyor” projesiyle çalışanlarının, iş ortaklarının ve müşterilerinin evlerinden getirdiği e-atıkları toplayarak çöpe atılmasını sağlıyor. lisanslı geri dönüşüm şirketi Akademi Etraf tarafından geri dönüştürülmektedir. Geri dönüşümden elde edilen ekonomik gelirle, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle yürütülen “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında okullarda kodlama sınıfları kuruluyor. Proje kapsamında 22 tondan fazla e-atık geri dönüştürülürken, yaklaşık 10 bin çocuğun hayatına dokunuldu.

 

53 kurum ve Vodafone mağazalarından tam destek

Kurumlar, 2020 yılından bu yana “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesine destek veriyor. İş ortağı kurumlar, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Ordu, Kütahya, Batman, Tokat’ta bulunan ofis ve fabrikalarında binlerce çalışana istihdam sağlıyor. , Sakarya, Denizli,Diyarbakır,Gaziantep,Kayseri,Kocaeli,Samsun,Tekirdağ ve Giresun. Projeyi destekleyen toplam kurum sayısına göre e-atık topluyor  53’e kadar  ulaşmış.  

Çevreci ve sürdürülebilir bir kimliğe kavuşturulan yeni nesil Vodafone Mağazaları da projeye dahil edildi. Böylece bugüne kadar çalışanlarının ve kurumsal iş ortaklarının desteğiyle yürütülen projeye müşterilerin de katılımı sağlandı.

 

Hangi atıklar toplanıyor?

“Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesi kapsamında kullanılmayan bilgisayarlar, tabletler, yazıcılar, cep telefonları, klavyeler, fareler, şarj cihazları, sunucular, kameralar, müzik çalarlar, kablolar, uzaktan kumandalar, elektrikli süpürgeler, dikiş makineleri, saç kurutma makineleri, kahve makineleri, elektrikli mutfak aletleri, uzaktan kumandalı oyuncaklar, kulaklıklar, video oyunları ve oyun konsolları, elektrikli spor aletleri ve giyilebilir spor aletleri toplanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kabaduzhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu